Acne behandeling

Wat is acne?

Acne is een aandoening van de talgklieren. Deze klieren produceren talg om de huid soepel te houden. Bij acne produceren deze klieren meer dan nodig is. Talg hoopt zich op waardoor de uitvoergangen van de talgklieren verstopt raken. Deze talg ophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. De talgklieren worden steeds nauwer. Dit proces wordt versterkt door toegenomen verhoorningen van de uitvoergangen van de klieren. Bacterien die zich in de talgklieren bevinden kunnen een ontsteking van dit opgehoopte talg veroorzaken. Dit wordt een puistje of pustel genoemd.

Factoren van het ontstaan van acne:

  • verhoogde talgproductie
  • verandering van het verhoorningsproces, de afschilfering van de huid
  • afsluiting van het talgklierkanaal
  • de aanwezigheid van bacterien
  • hormonale veranderingen.

De meest voorkomende acne ontstaat in de puberteit. Er zijn ook vormen die op latere leeftijd ontstaan.


Bindweefsel/Pincementmassage

Bindweefselmassage is een massage gericht op de bindweefsellaag met als doel de huidconditie te verbeteren. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en cel vernieuwing. Verklevingen worden losgemaakt zodat de doorbloeding beter zal worden.

Bij de pincementmassage wordt uw huid diep gemasseerd. De huid wordt met zeer fijne en knedende bewegingen behandeld. Indirect wordt de bloed en lymfecirculatie gestimuleerd en de weefselhormonen aangemaakt welke een enorme huidverbeteringen geven. Hierdoor wordt het onderhuids bindweefsel gestimuleerd, waardoor de aanmaak van collageen en elastische weefsels gestimuleerd worden. Dankzij de collageen weefsels word uw huid steviger en de elastine vezels geven uw huid veerkracht en soepelheid terug. Bovendien gaat uw huid weer jonger lijken en de huidconditie gaat erop vooruit. Uw huid krijgt meer zuurstof en voedingsstoffen, omdat de doorbloeding bij pincementmassage wordt gestimuleerd. Dit geeft de huid ook een mooi teint. Kortom: de pincementmassage verbeterd de conditie van uw huid, de huid wordt gladder, steviger en rimpels worden minder diep. Pincementmassage is geschikt voor onder meer een ouder wordende huid, acne huid, doffe huid, verslapte huid, vermoeide huid en de eerste fijne rimpels. Wordt geadviseerd in kuurverband van 5 tot 7 behandelingen.


Shiatsu massage

Shiatsu is een oosterse drukpuntmassage en is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Het woord shiatsu betekend letterlijk ‘vingerdruk’. Het is een massage die zowel als ontspanning, maar ook als therapie kan worden ingezet. Shiatsu gaat uit van de aanwezige levensenergie ‘QI’ en van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Er wordt gewerkt op energie banen ‘meridianen’ die door het hele lichaam en gelaat lopen. Iedere energie baan heeft een bepaalde functie en is verbonden met een intern orgaan en heeft zijn eigen specifieke drukpunten. Shiatsu helpt de balans in het lichaam te herstellen en versterkt de psychische, emotionele en fysieke weerbaarheid.


Mesotherapie/Dermaroller

Mesotherapy is een behandeling die met naald wordt toegepast met als doel: huidverbetering en huidverjonging. Het is een behandeltechniek voor zowel gezicht, hals en decolleté, waarbij de huid eigen stof hyaluron zuur met behulp van een dermaroller in kleine hoeveelheden in de huid worden ingebracht.


K-Peels

Wat is een peeling?

Een peeling is een professionele techniek, die wordt toegepast om de huid te genereren en het huidbeeld te verbeteren. Bij een chemische peeling worden en op gecontroleerde wijze chemische stoffen op en in de huid gebracht. Hierdoor worden er dode huidcellen verwijderd. Een chemische peeling veranderd de huid zichtbaar op 3 niveaus:
1. De cel vernieuwing wordt gestimuleerd door het verwijderen van dode huidcellen op de hoornlaag (stratum corneum).
2. Beschadigde cellen worden verwijderd en geven de huid de kans om nieuwe cellen aan te maken.
3. De collageen aanmaak wordt gestimuleerd en de microflora wordt verbeterd.

Hoe werkt een peeling?

  • Een chemische peeling beschadigt het huidoppervlak en de huidstructuur op een gecontroleerde manier.
  • Het huidbeeld verbetert door het natuurlijke genezingsproces. De chemische peeling zet een proces in gang, die leidt tot een gecontroleerde huidvernieuwing.
  • De diepte van de beschadiging aan de huid is afhankelijk van de gebruikte chemische stoffen, de concentratie ervan, het aantal stappen en de hoeveelheid tijd dat de chemische stoffen in aanraking zijn geweest met het huidoppervlak.
  • Afhankelijk van het te behandelen huidprobleem kies je de juiste chemische stoffen.
  • Beste werking bij meerdere behandelingen.

Amandelzuur
Een amandelzuur is een prachtige, zachte peeling om mee te starten.
Een amandelzuur peeling matteert, hydrateert, verstevigd, egaliseert en laat de huid stralen.

Glycolzuur
Anti-aging, verminderd fijne lijntjes, bevorderd egale huidtint en bij huidproblemen.

Pyrodruivenzuur
Anti-aging, anti bacterieel, vermindering van littekens, stimuleert elastische vezels.