Acne behandeling

Wat is acne?

Acne is een aandoening van de talgklieren. Deze klieren produceren talg om de huid soepel te houden. Bij acne produceren deze klieren meer dan nodig is. Talg hoopt zich op waardoor de uitvoergangen van de talgklieren verstopt raken. Deze talg ophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. De talgklieren worden steeds nauwer. Dit proces wordt versterkt door toegenomen verhoorningen van de uitvoergangen van de klieren. Bacterien die zich in de talgklieren bevinden kunnen een ontsteking van dit opgehoopte talg veroorzaken. Dit wordt een puistje of pustel genoemd.

Factoren van het ontstaan van acne:

 • verhoogde talgproductie
 • verandering van het verhoorningsproces, de afschilfering van de huid
 • afsluiting van het talgklierkanaal
 • de aanwezigheid van bacterien
 • hormonale veranderingen.

De meest voorkomende acne ontstaat in de puberteit. Er zijn ook vormen die op latere leeftijd ontstaan.


Bindweefsel/Pincementmassage

Bindweefselmassage is een massage gericht op de bindweefsellaag met als doel de huidconditie te verbeteren. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en cel vernieuwing. Verklevingen worden losgemaakt zodat de doorbloeding beter zal worden.

Bij de pincementmassage wordt uw huid diep gemasseerd. De huid wordt met zeer fijne en knedende bewegingen behandeld. Indirect wordt de bloed en lymfecirculatie gestimuleerd en de weefselhormonen aangemaakt welke een enorme huidverbeteringen geven. Hierdoor wordt het onderhuids bindweefsel gestimuleerd, waardoor de aanmaak van collageen en elastische weefsels gestimuleerd worden. Dankzij de collageen weefsels word uw huid steviger en de elastine vezels geven uw huid veerkracht en soepelheid terug. Bovendien gaat uw huid weer jonger lijken en de huidconditie gaat erop vooruit. Uw huid krijgt meer zuurstof en voedingsstoffen, omdat de doorbloeding bij pincementmassage wordt gestimuleerd. Dit geeft de huid ook een mooi teint. Kortom: de pincementmassage verbeterd de conditie van uw huid, de huid wordt gladder, steviger en rimpels worden minder diep. Pincementmassage is geschikt voor onder meer een ouder wordende huid, acne huid, doffe huid, verslapte huid, vermoeide huid en de eerste fijne rimpels. Wordt geadviseerd in kuurverband van 5 tot 7 behandelingen.


Shiatsu massage

Shiatsu is een oosterse drukpuntmassage en is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Het woord shiatsu betekend letterlijk ‘vingerdruk’. Het is een massage die zowel als ontspanning, maar ook als therapie kan worden ingezet. Shiatsu gaat uit van de aanwezige levensenergie ‘QI’ en van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Er wordt gewerkt op energie banen ‘meridianen’ die door het hele lichaam en gelaat lopen. Iedere energie baan heeft een bepaalde functie en is verbonden met een intern orgaan en heeft zijn eigen specifieke drukpunten. Shiatsu helpt de balans in het lichaam te herstellen en versterkt de psychische, emotionele en fysieke weerbaarheid.


Spot Remover

De Spot Remover is een apparaat voor het behandelen van oneffenheden in het gezicht of lichaam. U kunt hierbij denken aan Bloedblaasjes – Firbromen (steelwratjes) – Spider Naevis (kleine adertjes) – Pigmentatie (kleine plekjes) – oneffenheden zoals rode puntjes.

Coagulatie is een techniek waarbij goedaardig huidweefsel wordt weggebrand. Bij coagulatietherapie worden vaatjes dicht gebrand met behulp van een miniscuul naaldje en stroom. Met het naaldje worden de de gesprongen bloedvaatjes aangeprikt en een stroomstootje zorgt er vervolgens voor dat het vaatje wordt dichtgeschroeid.

Het principe van thermo-coagulatie maakt gebruik van trillingen met een zeer hoge frequentie die een warmte effect veroorzaken, het lokaal opwarmen van het adertje. Door deze opwarming stollen de eiwitten en verdwijnt het adertje. Het opwarmen gebeurt gebeurd door middel van een hoog frequente energiepuls. De bloedvaten worden middels een naald door het warmte effect verschrompelt.

Contra-indicaties zijn;

 • Melanomen
 • Pacemaker
 • Hartritme stoornissen
 • Epilepsie
 • Chemotherapie
 • Zwangerschap
 • Suikerziekte